Mini sústredenie Šaštín + OB CESOM 2017

05.04.2017 11:00

Na konci marca sme absolvovali Mini sústredenie ROB, spojené s účasťou na pretekoch v orientačnom behu CESOM 2017. Privítalo nás super počasie (takmer 25 stupňov) a tak nič nebránilo trošku potrénovať. Najskôr po ubytovaní sme absolvovali asi 4 kilometrový orietačný beh ako prípravu na blížiaci sa OB CESOM. Orienťák postavil Mitko a pozbieral Čierny. 

Popoludní nás už čakala klasika, kde sme najskôr trénovali zákresy kontrol z dvoch stanovíšť. Najlepšie zámery mala prekvapujúco Terezka.. (na prvý krát veľmi dobre), potom sme sa rozbehli vyhľadať skryté vysielače. Trať postavil Košutko aj pozbieral...Večeru pripravil Čierny a opiekli sme Palkove klobásky na blízkom ohnisku (boli super), večer sme spoločne rozobrali deň aby sme sa poučili s chýb.

Ráno sme mali pripravené Mitkom jedno kolo šprintu, ktoré najskôr absolvovali dospeláci a až po tom deti, ktoré mali nad sebou počas celej trate kontrolu. Všetci sme sa zhodli že počas zimy sme toho veľa zabudli...

Poobede sme sa presunuli na orietačné preteky s centrom v Lakšárskej Novej Vsi. Absolvovali sme krátku trať s rozličnými výsledkami, no najlepšie sa darilo Katke a  Zuzke , Martin Košut mal tiež na dosah stupne víťazov. Večer sme opäť všetko zhodnotili a aj za účasti časti Martinského ROB klubu.

V nedeľu nás ale čakal long a veru mnohí sme už mali pár km za sebou tak s miernými obavami sme vyštartovali aj na LONG. Katka uhájila bedňu a takmer sa na ňu dostal aj Palko Cvopa ktorí štartoval sám v kategórií N, chýbali len sekundy...

Najbližšie o dva týždne nás čaká ROB sústredenie s nominačným foxoringom opäť v rovinatom teréne okolo Šaštína.

Sústredenia sa zúčastnili: Košut Ján, Košut Martin, Košutová Katarína, Súkeníková Zuzana, Kuriak Jakub, Kuriaková Terezka, Cvopa Palko, Poliaková Viktória, Mitelman Milan a Turský Ján.

Košutko