M SR Dlhá trať Hotel Polianka

08.11.2016 22:11

MSR s vyhlásením Slovenského pohára za rok 2016 sa konalo nezvyčajne v Českej republike, no mapa zasahovala aj na územie Slovenskej republiky. Preteky sa konali za priznivého jesenného počasia a náš oddiel bol zastúpení aj novými členmi: Terezka Kuriaková,Viktória Poliaková,Palko a Peter Cvopovci, no a stabilnými členmi: Jakub Kuriak,Košut Ján,Zuzana Súkeníková. Nesmierne náročný terén, nie celkom vhodne zvolená predávka príjmačov( bežali sa dve pásma ,najskôr 2m a potom 80m) nakoľko z predávky nebolo počuť všetky kontroly a nevysielal 2m maják! A tak sme zažili aj adrenalínové pátranie po Paľkovi Cvopovi, ktorí zablúdil a museli sme z obavy o jeho zdravie alarmovať aj záchranné zložky českej republiky.

No Paľko sa našiel včas a v poriadku.! Najlepší výsledok dosiahli súrodenci Kuriakovi, keď Jakub skončil na druhom mieste a Terezka dokonca svoju kategóriu vyhrala!

Večerné vyhlásenie a zhodnotenie celej sezóny bolo opäť žalostné...oceniť medajlistov z EYAC detským šampanským bolo žalostne málo! Tréner seniorskej reprezentácie ani to neurobil! Medajlisti dostali taktiež šampanské a akysi príslub že finančná odmena niekedy bude! Pre mňa nepochopiteľné ale bolo že na záver sezóny nedokázali organizatori dostať našu najlepšiu ženu a aktuálnu majsterku sveta Janku Macinskú!

V slovenskom pohári sme opäť získali dva najcennejšie a to mužský obhájil Jakub Kuriak a ženský ovládla Zuzka Súkeniková z nášho ROB klubu Kysuca!

Všetko sa pokúsime napraviť na našom klubovom závere sezóny na tradičnom mieste v Sudoparku Klokočov začiatkom decembra kde ste všetci naši členovia srdečne vítaní!

Pripájam pár foto z podujatia.

Košutko