Hrčavský vlk 2019

24.04.2019 12:18

Sezóna 2019 začala celkom netradične, opäť je nový tréner reprezentácie, opäť nová koncepcia prípravy!

Vedenie nášho športu zahodilo aj poslednú šancu ako sa oddeliť od bývaleho zväzu, ktorí síce dostáva peniaze na reprezentáciu ale nie preto aby jej pomohol k rastu ale preto aby sa sám existenčne udržal...V tejto situácií vyznela zverejnená koncepcia prípravy reprezentantov dosť zvláštne. Okrem preteku ktorí poriada sám tréner a sám predseda komisie nie sú zahrunuté v nej ani dva najstaršie a aj najkvalitnejšie obsadzované pohárové preteky...Turanský pohár a Kysucký pohár (44.ročník, Kysucký pohár bol označený v koncepcií ako záložný..) Na otázku prečo to tak je sme dostali odpoveď že preto lebo rada rozhodla...Teda  musíme cestovať takmer 350 km do inej krajiny aby sme mohli reprezentovať našu krajinu ...absurdné a smutné zároveň. ( Hrčavský vlk bol tiež na území ČR!) Takže náš klub ako organizátor najstaršieho preteku v Európe zorganizuje Kysucký pohár, no keďže nemá reprezentácia záujem o štart na tomto podujatí, rozhodli sme sa organizovať preteky v najväčšej možnej skromnosti a pozvať naň takých pretekárov ktorí oň stoja.!

Teraz sa vrátim k prvému preteku, ktorý sa síce konal v ČR, dokonca ignoroval zverejnený dokument a riadil sa českými pravidlami. Teda vykonávacie predpisy ktoré zverejnila Rada ROB SR ignoroval. Neostávalo nič iné iba sa prispôsobit...No znechutilo to polovicu nášho klubu a samozrejme aj mňa...Absolvoval som šprint a klasiku na 80m, takže k 2m sa neviem zodpovedne vyjadriť.

Šprint z môjho pohľadu nebol v teréne ktorí by bol vhodný na šprint, keď už tak predsa v šprinte nemôže byť v postupe z kontroly na kontrolu roklina za ktorú sa nemusí hanbiť ani klasika....druhé kolo bolo osadené organizátormi trak že hneď po "S" kontrole som naraz videl 3 obsluhy....skrátka nefér! ( v propozíciach sa slovo fér voči pretekárom objavuje často, myslím že by sa malo týkať aj organizátorov..)

Klasika 80m bola postavená v náročnom horskom teréne, naviac organizátor nečakal že môže pršať... teda čakal no stan v ktorom bolo sucho mali len organizátori...Trať bola postavená ale mimoriadne náročne, veď smerné časy neboli dodržané vo väčšine kategóriach. V konečnom dôsledku sa bolo treba vyrovnať aj s touto skutočnosťou a naozaj bolo treba ísť na dno síl, niektorí išli až za :-) Môj záver je  subjektívný ale dovolím si povedať že preteky neboli "FÉER" ako vyzýval poriadateľ, nie preto že pretekári podvádzali ale preto že neboli fér podmienky.

    Tu je link na protokol a mapy :  

hrcavskyvlk.eu/wp-content/uploads/2019/05/Protokol-a-vysledky-Hrcavsky-Vlk-2019_final.pdf