43.ročník Kysucký Pohár

19.06.2018 09:41

43.KYSUCA cup

Ďalší už 43. pohár je šťastne za nami. Vrátili sme sa opäť na Klokočov do skoro už Beskydsých lesov.

Tento ročník taktiež patril do série Slovenského pohára a bol aj rozhodujúci v nominácií na MS  dorastu ako aj dospelých. Centrum pretekov na poskytla základná škola Klokočov, kde sa behom chvíľe z tried stali izby s originálnymi posteľami. 

Začínali sme na novej mape v okolí samotnej školy takže nebolo treba nikde cestovať. podrobné výsledky nájdete na webovej stránke pretekov. ( jediný slovenský pretek ktorý má svoj web!) no a poobede sme pokračovali na mape sudopark dvojmetrom, dosiaľ išlo všetko ako zvyčajne až kým neprišla rozhodujúca 80ka.

Pretože väčšina nášho oddielu sú aktívny pretekári, kontroly sú zamknuté a nestrážené. Počas 80ky došlo k vytrhnutiu antény z jedného z vysielačov niktorým z pretekárov! Najskôr sme si mysleli že kontrola bola chybne postavená a preto došlo k vytrhnutiu antény, no opak bol pravdou, len zázrakom sa to nestalo aj na ostatných pretože bezohľadnosť niektorých pretekárov bola taká že ešte ďalšie dve kontroly boli zničené tak akoby tadial prešlo minimálne stádo volov...Následne to viedlo k zrušeniu pretekov pre kategórie ktoré mali spomínanu kontrolu. Je to ponaučenie aj pre nás organizátorov do budúcnosti aby sme kontroly zabezpečili ešte dôraznejšie proti náhodnému poškodeniu. Ak to bolo úmyselné tak nepomôže nič..

Napriek tomu sa aj tým že počasievyšlo preteky vydarili, tradičná tombola odišla do Martina...Hodnotné ceny zas do rôzných kútov SR. 43 víťazom sa stal Peter Viskup z Rádioklubu TURIE! Čaká nás 44 pohár .

link :40-kysucacup.webnode.sk/

Košutko