Pohár Lolek a Bolek 2018 ( Bialsko-Biala Poľsko)

10.08.2018 11:01

Pohár Lolka a Bolka ( Poľsko )

Cez prázdniny sa členovia nášho klubu zúčastnili prázdninových pohárových pretekov neďaleko hraníc v meste Bialsko-Biala. Nemali sme veľké očakávania že to bude pretek svetovej úrovne, išli sme hlavne preto že sa blíži vrchol sezóny MS2018 Kórea. No a naše predpoklady sa aj naplnili do bodky. Jednak konkurencia bola takmer nulová, neprišiel nik z Čiech ani z Ukrajiny, tak sme si zapretekali len s podmienkami ktoré pripravili organizátori..

Začínalo sa 2 metrom..Po úmorných horúčavách nás čakalo vcelku príjemné počasie aj keď hrozilo že dážď môže prejsť do riadnej búrky. Nestalo sa a dážď príjemne sťažoval podmienky na trati. Tú nám trošku sťažili aj organizátori,  keď  hneď nábehová kontrola bola hlboko v štartovom krúžku, naviac na náprotivnej strane hrebeňa...Štartovali sme netradične do 5..lebo sme v Poľsku...výsledky v cieli síce boli, no monitor slúžil organizátorom ktorí tiež behali a nie nám...ale prežili sme aj horšie...jedlo, nocľah bol v miestnom internáte takže to fungovalo štandartne.

Pokračovali sme 80 kou, no hneď na začiatku štartérov upozornil miestny správca lesa že je na súkromnom pozemku a že sme tu "ILEGALNO".. Vyriešili aj takúto maličkosť a za fajn počasia sme odbehli jednoduchý závod na mape z minulého roku, hoci propozície hovorili o mape Kozí chrbát...ale ako hovorí Kurt.." ako sa mení situácia tak sa mení taktika :-) )" tak aj my sme sa prispôsobili...Štartovali sme zas do 5, lebo organizátori nevedeli nejako synchronizovať čas štartu a cieľa. Po obede prebehlo vyhlásenie po ktorom sme nabrali smer domov. 

Terezka Kuriaková aktuálna Majsterka sveta v dorastenkách brala "iba" striebro, tak ako aj Katka Košútová, Zuzka Súkeniková bronz, keď v súčte bola lepšia len Agáta Kulicka z Poľska. Mužskú kategóriu vyhral Martin Košut ale vo farbách Slovenskej repre, veteránsku kategóriu zas najstarší Košutko.

Budúci rok to budú vraj aj Majstrovstvá Poľska, tak uvidíme...:-)

Košutko